Een blessure is nooit leuk! In eerste instantie denk je wat nu! Niet hardlopen dat kan niet! Ik moet bewegen, ik moet hardlopen, ik moet calorieën verbranden!

Maar ja…. toch maar toe gegeven aan de bank rust. Luna vond het wel heel gezellig dat ik op de bank zit, ze kan lekker op schoot. Het een en ander op Netflix gekeken een boek gelezen, bezig met een nieuwe website…. van alles waar ik anders niet aan toe kwam. 

Langzamerhand begin ik ik weer wat mobieler te worden. Dat wil zeggen, op dit moment kan ik op vlak terrein weer aardig goed wandelen, trappen of hobbels is nog niet pijnloos en ik moet me ook niet verstappen. 

Vandaag heb ik wat nieuws gedaan, iets wat ik eigenlijk al heel lang wilde, maar wat je niet alleen kan doen. Ik ging Ijszwemmen. 

Vanmorgen op tijd op gestaan Shake genomen, spullen in gepakt. Nancy had me goed ingelicht over de spullen die ik nodig zou hebben, dus alles dik voor mekaar!

Ik was al vroeg in Reeuwijk het was super mooi. Zon boven het water, damp van het water en ik (nog) naast het water! Zal ik wel gaan? Ziet er heel koud uit. De temperatuur van het water wordt gemeten 10,1 graden. De buitenlucht is 3 graden, het water is dus eigenlijk wel warm ;-). De zwemmers zijn al in het water, ik ga met Jolanda dippen. We kleden ons uit, heel langzaam, het voelt koud. Dan in badpak naar het water. Foto’s maken slippers uit en het water in. Het voelt koud, maar toch gaat het tot mijn knieën wel. Een stukje verder lukt ook, maar ter hoogte van mijn buik niet meer. Ik kan bijna geen adem meer halen, rustig blijven, focus op de ademhaling, adem in, adem uit….. het is zo moeilijk, ik ga op mijn boei hangen, dat gaat beter. Rustig adem halen, dat lukt. En ineen kan ik ook gewoon tot mijn schouders in het water. Het is genieten de rust om je heen, de rust in je lijf, de rust in je hoofd! 

We hebben 6 minuten volgehouden, daarna het water uit en snel afdrogen en aankleden. Met als beloning een lekker warme kop thee!!

Het was geweldig, tot volgende week!

Ice swimmers Reeuwijk