Soms wordt je overvallen door vreselijke berichten. Vandaag ook zo’n bericht. Het maakt ook niet uit hoe oud je bent, het kan ineens over zijn!

Dus leef! Doe alleen dingen die je leuk vind en geniet!

Leef!

Soms mediteer ik, en sta ik stil in het hier en nu.  Ik gebruik daar ook wel de app ‘meditation moments’ voor, daarin wordt dan de vraag gesteld ‘beeld je in dat je op een plek bent waar je het liefst wil zijn?’, ik wil het liefst gewoon thuis zijn, is dat raar? Ik denk het niet, ik ben gelukkig op dit moment in mijn eigen huis met mijn eigen hond en kat!

Wat me vandaag ook heel gelukkig maakte was de Canitrail die ik met leenhond Muffin deed. Trailen op zich is al genieten, je bent iedere stap in het hier en nu bezig, als je dat niet bent struikel je over de eerste boomwortel die je tegen komt. Samen met een hond is een extra dimensie. Je bent samen de weg aan het zoeken, je hebt contact, soms kijkt ze om, alsof ze vraagt: ‘gaat alles goed?’ Het trailen vandaag was echt geweldig!

Leef!

Verder doe ik veel dingen: maar echt alles wat ik doe vind ik leuk! Omdat ik het leuk vind, krijg ik er energie van en kan ik het ook volhouden. Deze week start mijn eerste Mindful Run cursus en geef ik een Mindful Run Clinic, ik heb hier echt heel veel zin in! Vanavond heb ik nog even een klein rondje met Mona gelopen om de locatie te verkennen! Het is ook super om dat soort dingen samen met haar te doen! Hardlopen kan ze niet, maar wandelen gelukkig wel.

Nu ligt Mona naast me op de bank te snurken…

-EvO