En ik was erbij! Vrijdagavond was Mona al met Florianne mee gegaan, omdat Florianne in Alphen was en ik dan zaterdagmorgen niet eerst langs Waddinxveen hoefde te rijden. 

De trail was in Wanroij, wat is dat ver rijden, het leek wel het eind van de wereld. Onderweg (bij Woerden) kwam ik er achter dat ik mijn portemonnee vergeten was. Super stom natuurlijk, benzine had ik genoeg en daar hoefde ik ook niks te komen, maar meestal moet je wel het parkeren betalen. Melanie dus maar even gebeld, zij hadden wel geld en konden het parkeren voor me betalen. Gelukkig hoefde ik dus niet terug langs huis. Rond 10 uur naderde ik het terrein, een paar auto’s voor me dacht ik de auto van Melanie en Tommy te zien, nog een keer gebeld, ze waren het inderdaad. Tommy betaalde mijn parkeermuntje. Verder kon ik de dag wel door komen zonder geld.

We waren dus mooi op tijd, we hoefde pas om 12 uur te starten, maar we konden dus rustig even van alles regelen. Nog een broodje eten, naar de wc en kletsen met bekende!

De 1ste Strong Viking trail
De 1ste Strong Viking trail
De 1ste Strong Viking trail

Wachten in het startvak ging op zijn Strong Vikings, de muziek de speaker en het startschot. We gingen rustig van start en liepen eerst over een camping en een soort pretpark. Maar daarna kwamen de bospaden. Het was een redelijk vlak terrein, veel bospaden wat zand en wat hei. Sommige stukken door het bos waren goed te doen en had je weinig last van de wind. Maar de stukken over de hei hadden we echt heel veel last van de wind. De eerste verzorgingspost was al na 3 km, dat was wel redelijk snel, daar konden we water of CR7 krijgen. Ik heb natuurlijk een klein beetje CR7 genomen. Daarna gingen we door, we moesten een klein heuveltje en liepen een leuk bospad langs een helling. Daarna wisselde het parcours af, bospaden en hei met zandvlaktes. Het zand is dan toch wel weer erg pittig, daar ligt zeker nog een verbeter punt. Wat een bijkomend probleem is, dat ik eigenlijk al een week las van mijn rug heb. Toch wilde ik deze run niet laten lopen, ik kon eindelijk weer iets mee dan 10 km lopen en dat past goed in mijn trainingsschema voor de 20 van Alphen. Ik denk dat het ongeveer op 7 km was toen we bij een splitsing 13/19 km en 7 km kwamen. Nada een van onze loopsters wilde de 7 verder lopen, het ging met haar niet lekker en ze wilde liever terug. Respect als je naar je lichaam kan luisteren en dan het besluit neemt om anders te doen dan de rest. Uiteindelijk had ze toch nog 11 km gelopen!

De 1ste Strong Viking trail
De 1ste Strong Viking trail
De 1ste Strong Viking trail

Na deze splitsing gingen wij recht de hei over. Vol in de wind en later ook nog in de regen. Aan het eind bij 9km was onze laatste verzorgingspost. Daar keek ik er naar uit, en was benieuwd, wat voor een lekkers we daar kregen. Dat was een aangename verrassing, ze hadden stukken Herbalife maaltijdrepen chocolade en Herbalife thee. Dat was echt zo lekker, we stonden daar wel vol in de wind en in de regen, maar toch was dit een feestje. We moesten nog een klein stukje door over de hei en kwamen daarna in een heel mooi sprookjesbos. Vol mos en hele hoge bomen, en de zon begon weer te schijnen!

Bij de 9km denk je dat je nog 4km moet lopen tot de finish, dat valt wel mee…. Maar ik had er even geen rekening mee gehouden dat een trail meeste “10% plus is”. Dus bij de 13km bleken we nog lang niet bij de finish te zijn, dat viel tegen! het laatste stukje om het meertje heen met tegenwind ben ik in Tommy zijn pasfrequentie gaan lopen, dat ging goed en zo zijn we uiteindelijk met zijn 3en over de finish gegaan. Ik ben blij dat ik de 13km gelopen heb. Ik weet wel dat ik me niet moet vast pinnen op de afstand die ze zeggen dat een trail is en ik moet toch meer trainen op langere afstanden!

-EvO

De 1ste Strong Viking trail
De 1ste Strong Viking trail
De 1ste Strong Viking trail
De 1ste Strong Viking trail