Canicrossen is hardlopen met een hond. Vandaag heb ik dat dus voor het eerst gedaan, niet met Mona want dat is iets te zwaar voor haar. Maar ik heb met Muffin gelopen. Muffin moest wel even wennen aan d’r tuigje, maar ze liep echt heel goed mee en kon het ook makkelijk volhouden. Tijdens het lopen kregen we ook nog wat informatie van onze medeloopsters. De tuigen die Muffin en Laika om hadden waren eigenlijk niet goed voor Canicrossen. Volgende keer mogen we een tuig uit de leenbox proberen. Zo kunnen we kijken wat het beste past bij de honden. We hadden een rondje van ongeveer 6 km gelopen, aan het eind van de route gingen we nog even een heuvel op. Dat gaat ook echt super samen met de hond, zelfs met een iets kleinere hond. Terug op het parkeerterrein hebben we nog een lekker kopje koffie gedronken. Echt super leuk om zo met de honden te canicrossen, dit is zeker voor herhaling vatbaar!

Mijn eerste Canicross
Mijn eerste Canicross

Laika en Muffin waren nog niet echt heel moe na deze 6 km, dus we hebben ze nog even laten rennen in het losloopgebied van Bentwoud. 

Nadat ik thuis kwam heb ik even lekker in bad gezeten, ik was namelijk best koud na het lopen in Bentwoud. Dat is dan echt een relax momentje.

‘S-Middags ben ik samen met Mona nog even gaan lopen in het bos bij de Zegersloot. Ze loopt dan lekker te snuffelen en op haar manier te rennen en geniet. Als ze een andere hond tegen komt gaat ze op d’r tenen lopen en er met een grote boog omheen. Ze probeert meestal onderweg ook iets te drinken. Soms is de kant dan te hoog en dan lukt het niet, dus zoeken we dan samen een plekje waar het wel kan. Aan het eind van de wandeling gaan we ook altijd nog even naar het hondenstrandje. Niet om te zwemmen, maar om even met de voetjes in het water te staan en een slokje te drinken. Vandaag stond er te veel wind waardoor er ook te veel golven waren en dan drinkt Mona daar niet.

Het was weer een lekkere actieve dag!

-EvO

Mijn eerste Canicross
Mijn eerste Canicross