Het is zover, de laatste maand van het jaar is weer gekomen en dat betekend; op naar de feestdagen. Begin december vieren velen  van ons Sinterklaas en daarna is het aftellen tot kerst en oud en nieuw. Ik houd persoonlijk vreselijk veel van de zomer, lekker warm, lang licht, gezellig met z’n allen buiten in de tuin, barbecuen en dagjes weg. In de winter heb je toch een heel ander ritme en ben je veel meer binnenshuis. Maar toch houd ik ook van december. Ik kan niet wachten tot de kerstboom staat, met al zijn gezellige lichtjes, fijn samen zijn met vrienden en familie. Ook de donkere dagen hebben een gevoel van knusheid zodra alle kaarsjes en lampjes aangestoken worden, wat ik fijn vind.

Vandaag hebben wij dan ook, voor ons de eerste keer, de kerstboom neergezet en gekeken waar hij het mooist staat en wat mooi zou zijn qua kleuren. De versiering is uitgezocht. De voorbereidingen zijn getroffen, naar de gezellige feestdagen. Ook worden er al plannen gemaakt, wat met welke feestdag gedaan zal worden. De aanloop hier naartoe, daar wordt ik al gelukkig van.

 

Drie jaar geleden hebben wij met kerstavond de sleutel van ons huis gekregen. Vorig jaar, in 2017, hebben wij onze eerste kerst in ons huis gevierd. Dit was nog heel primitief, met een tafel gemaakt van schagen en een blad eroverheen. De verwarming stond pas net aan en de inductieplaat had net zijn eerste proefrondje gehad.

Er stond nog geen kerstboom, ons bed stond er net 5 minuten. Dit jaar kunnen wij voor het eerst écht kerst vieren. Begin december de kerstboom opzetten en genieten van de dagen ernaartoe.

Het is leuk om samen tradities te hebben, maar sommige tradities veranderen ook met de tijd. Waar wij vroeger aanschoven bij de familie, hebben wij ook één dag de familie bij ons bezoek om gezellig met elkaar te eten.

Tradities

Hebben jullie ook al zo’n zin in de kerst of gaat het jullie allemaal veel te snel en mag de kerstboom er pas in als Sinterklaas weer in Spanje is?

-FW