Wat betekent hardlopen voor mij?

Van de week stelde Mandy Wunnink van Kikztart op Facebook de vraag: “wat betekent lopen voor jou?” Ik kon daar eigenlijk niet 1, 2, 3 een antwoord opgeven. Maar vandaag was ik aan het lopen. Gestart met in mijn hoofd een klein rondje desnoods 3 km om maar even iets te doen. Voordat ik de deur uit ging had ik al een rondje van 5 km in mijn hoofd. Maar het ging weer zo lekker, dat ik de ronde toch weer bij gesteld heb in een grotere ronde, uiteindelijk 7 km gelopen. 

Ik vind het lopen in een groep best leuk, maar ik loop dan altijd achteraan en ga dan toch iets boven mijn tempo lopen, wat misschien soms best goed is om die uitdaging aan te gaan.


Vandaag liep ik alleen, voor mijn gevoel loop ik dan als een hertje. Het lijkt of ik iedere stap zweef, soms ga ik dan zelfs even iets rustiger lopen om dat het tempo steeds iets omhoog gaat. Ik voel me dan vrij, vrij om te bepalen waar ik heen ga, hoe lang ik weg blijf. Soms stop ik ook, om een foto te maken, met mensen te praten of gewoon even om me heen te kijken! 

Van de week een workshop gehad waar het onderwerp houding in voor kwam. Als ik hardloop voel ik me sterk, voel ik me trots en dat zie en voel ik ook aan mijn houding. Soms denk ik, dit doe ik toch maar even, zie me gaan….

Maar er valt nog veel uit het hardlopen te halen, ik ben er nog niet. Vanaf 1 december start ik bij Kikztart met een 5 weekse cursus “Mindfull running” kijken of het hardlopen nog beter kan worden! Ik heb er zin in…

Op dit moment betekent hardlopen voor mij vrijheid, sterk zijn, maar soms ook afzien en zwaar, maar ik zet altijd door!!

-EvO

Wat betekent hardlopen voor mij?
Wat betekent hardlopen voor mij?