Het lijkt wel een hype eerst de bananenpannenkoekjes, en nu weer het bananenbrood. Maar oh wat is dit lekker en super makkelijk te maken!
Ik heb het recept gepakt van myfoodboost, waar altijd heerlijke recepten staan met een toevoeging van de Herbalife producten erin.
Dit recept heb ik een klein beetje aangepast, want ik had niet alles in huis. Wat heb je nodig:


5 bananen
2 tl bakpoeder
2 scheppen PDM
3 scheppen F1 bananen crème
3 eieren
Handje amandelschaafsel
50 gr havermout
Een oven voorverwarmd op 180 graden
Een cakeblik
Een velletje bakpapier

En hoe maken we dan dit brood?
Mix alle ingrediënten tot een glad beslag. Ik deed dit met mijn nutribullet die wat moeite had met de bananen, dus heb ik de bananen eerst wat geprakt met een vork en daarna in de blender gedaan met één ei. Let er ook op dat je niet alle bananen in één keer wil blenden maar doe dit per 2 ongeveer. Doe het beslag in een kom en herhaal dit.
Als de bananen en eieren al een mooi beslag vormen, voeg je de bakpoeder toe en schep je dit goed door het beslag met een garde. Herhaal dit proces ook met de pdm en F1 bananen crème.
Dan als laatste heb ik er havermout doorheen gedaan, ik had wat grovere flokken die ik eerst fijn gemaakt heb.
Als het er als een mooi beslag uit ziet, schep je alles voorzichtig in het blik, waar je alvast een vel bakpapier in hebt gedaan.
Daarna strooi je er een handje amandelschaafsel overheen en zet je het beslag zo’n 45 minuten in de voorverwarmde oven van 180 graden.
Na 45 minuten even met een saté prikker kijken of het brood klaar is. Het mag nog wat vochtig zijn, maar je prikker hoort er weer schoon uit te komen.
Het brood even laten afkoelen en als hij nog een beetje lauw is lekker aansnijden, ik heb er nog een klein beetje honing opgedaan en meteen een lekkere plak van gegeten!