In mei was ik 19 jaar in dienst bij het “groene hart” / “Scopescholen” in Alphen aan de Rijn. Mijn bureau heeft 19 jaar op het leerpark gestaan. In mei zijn we met onze afdeling verhuist naar basisschool “De Fontein” We hebben daar 2 klaslokalen, een keukentje en ieder een eigen WC. Echt niks te klagen. De kant van het leerpark die plat gaat werd vanaf mei nog steeds een beetje gebruikt we kwamen er dus nog dagelijks in om dingen te doen. Afgelopen donderdag was het dan echt de dag om afscheid van het theoriegedeelte te nemen. Dat afscheid was echt super gaaf. Mijn collega’s hadden de aula omgebouwd in een lasergame zone. We gingen door een gangetje de aula in (De meeste collega’s kende dat gangetje niet eens. Dat is ook zo leuk van dit gebouw, er zitten zoveel geheime plekken en gangetjes in.) Het Lasergamen in de aula was 1 groot succes! Na afloop hebben we gezellig met zijn alle gebarbecued, echt super leuk! Maar de volgende dag reed ik langs school en zag ik de hekken staan. Het is dus echt definitief, de school gaat plat. 19 jaar van mijn leven heb ik in dat gebouw rond gelopen, er is daar veel gebeurd, en dat gaat straks in een keer plat…. Wat er terug komt zal best mooi worden, maar de ruimte zal niet zijn wat we gewend waren.

Na de confrontatie van de geplaatste hekken, reed ik zaterdagavond naar de housewarming van Florianne en Jordy. Ze wonen al sinds de kerst in het huis in Waddinxveen en hebben de laatste week hard gewerkt om de puntjes op de i te zetten.  De housewarming was een feestje in combinatie met de verjaardag van Florianne, maandag wordt ze 23 jaar. De housewarming is ook echt de bevestiging dat ze weg is en een eigen leven gaat lijden. Ze werkte tot vorige week ook nog in het winkelcentrum achter mijn huis, maar die baan heeft ze verruild voor een baan in Zoetermeer. In de auto naar waddinxveen voel ik een soort melancholie, waarom ben ik dan niet blij? De tijd gaat door er worden stappen gemaakt die ook mijn leven veranderen. Het is een feit en het is goed, maar toch sta je er dan even bij stil…

Alles gaat door Florianne gaat een nieuw tijdperk in en ik ook. Voor mij komen er zeker weer mooie dingen aan, waar ik me vol voor ga inzetten. En samen met Mona hoop ik ook nog een lange tijd leuke dingen te kunnen doen.

Vanmorgen lekker 12 km getraild in broekpolder met een leuke groep en lekker in de zon. Dan kijk je ook weer met een hele andere blik de wereld in, een wereld die ik aan kan!!

 

-EvO