Vandaag is het zondag 25 februari, de eerste zondag van de voorjaarsvakantie. Het belooft een heel koude voorjaarsvakantie te worden, er worden temperaturen ver onder nul genoemd. We zullen zien, ik maak me er niet echt druk om. Ik hou me bezig met het moment van de dag. Gister heb ik lekker een lesje Bootcamp bij “4 sport” meegedaan, dat is toch iets anders dan hardlopen. Wel lekker om ook eens andere spieren dan je beenspieren te gebruiken.

Vandaag had ik geen wekker gezet, maar ondanks dat ben ik toch altijd lekker op tijd wakker. Rustig opgestaan en een lekkere shake voor mezelf gemaakt. Mona lag al de hele morgen naar me te kijken en me in de gaten te houden. Ze heeft door wat mijn plan voor vandaag is. We gaan lekker naar Noordwijk, wandelen door de duinen en over het strand. Als ik me ga aankleden wijkt ze niet meer van mijn zijde. Ze gaat steeds meer lopen springen. Gelukkig ben ik snel klaar om weg te gaan. Samen met Mona stap ik in de auto. Zo leuk dat ze zo blij is.

We parkeren bij “Langs Berg en Dal”, want als we klaar zijn met wandelen willen we daar wel wat gaan eten en drinken. Het is prachtig weer, 1 graad boven nul, de zon schijnt en er staat een klein windje. Mona kan in de duinen lekker loslopen. Ze begint heel jolig, met naar iedereen te blaffen en overal op af te rennen. Als iemand naar haar toe komt om te aaien, gaat ze snel achter me staan. Als een hond naar haar toe komt om te spelen, loopt ze op d’r tenen met een grote boog om de hond heen. Het is een apart geval, maar wel lief.

Ik loop af en toe wel met de groep hard in dit gebied, maar als ik daar zo aan het wandelen ben herken ik echt helemaal niks. Ik ben eerst links af gegaan en waar het kon, zijn we meteen de onverharde paden op gedoken. Mona loopt overal te snuffelen en soms ook een stuk voor me uit (dat doet ze niet heel vaak, het is wel grappig haar zo op onderzoek te zien gaan).

Het duin over is altijd een hele klim, maar daarna is het zo’n mooi gezicht. Het weidse uitzicht en de rust. Is echt geweldig!

Daarna moesten we een stukje over het strand tegen de wind
in. Mona liep schuin achter me, lekker uit de wind. Wel lastig om foto’s van haar te maken. Het duin weer over was vanaf het strand nog zwaarder, goed voor de benen en ik voel mijn bilspieren wel iets. Die hadden we gister lekker getraind. Weer een lekker stuk door de duinen terug (nu liepen we wel iets uit de wind). In totaal hebben we 5 km gelopen in 1:07 uur.

Na het wandelen hebben we nog lekker iets gegeten en gedronken bij “Langs Berg en Dal”. Het is weer een mooie zondag!

-EvO