Pompoensoep

4 – 6 personen

bereidingstijd 35 min

Ingredienten:

1 Flespompoen
1 Sinaasappel
1 Appel
1 Wortel
1 Rode ui
2 Groente Bouillonblokje
1 Knoflookteentje
een klein stukje gember
2 el (olijf)olie
1 liter water
eventueel wat (cayenne)peper

Bereidingswijze:

  1. Maak de groenten schoon. Schil en halveer de pompoen, verwijder de pitten en snijd in grove blokken. Snijd de wortel in fijne stukjes. Pel en snipper de ui en knoflook. Schil de gember en snijd deze fijn. Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd in stukken. Pers de sinaasappel en houdt het sap apart.
  2. Verhit de olijfolie in een soeppan en fruit de rode ui, knoflook en gember 3 minuten op laag vuur. Voeg de pompoen en wortel toe en bak deze 5 minuten mee op hoog vuur.
  3. Voeg het water, de groentenbouillonblokjes, de appel en het sinaasappelsap toe en breng aan de kook. Dek de soep af en kook deze 20 minuten op laag vuur.
  4. Pureer de soep met een staafmixer of in een blender. Je kunt hem eventueel nog op smaak brengen met (cayenne)peper.

 

Eetsmakkelijk!!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *