Heerlijke havermout cups (tussendoortje)

Heerlijke havermout cups (tussendoortje)

Wat heb je nodig
• 1 ei
• 50 gr palmsuiker
• 3 el kokosolie (gesmolten)
• 5 el appel diksap
• 120 ml amandelmelk
• 1 tl kaneel
• 2 tl vanille extract
• 1/2 tl himalaya zout
• 1 tl bakpoeder
• 150 gr havervlokken

• 1 maatschep Formule 1 vanille

Toppings
• Blauwebessen
• Raw cacaonibs met quinoapuffs
• Honing, walnoten en rozijnen

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 175 graden
2. Mix in een kom het ei, palmsuiker en kokosolie tot de palmsuiker is opgenomen
3. Voeg dan de diksap, amandelmelk, kaneel, vanille extract, himalaya zout en bakpoeder toe en mix goed door elkaar
4. Roer vervolgens de havermout en de formule 1 vanille er doorheen
5. Vul 9 muffincups met het beslag en doe je favoriete toppings erop
6. Zet in de oven voor 30 minuten en laat 5 minuten afkoelen en eet smakelijk!

Palmsuiker is een suiker die oorspronkelijk werd gewonnen uit het sap van de arengpalm en de dadelpalm, dat uit de afgehakte plaatsen van de bloeiwijzen lekt. Tegenwoordig wordt de suiker ook gewonnen uit het sap van de sagopalm en de kokospalm.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *